ГоловнаКультура

Український фільм виграв €10 тис. в рамках Берлінале

Триллер "Танк" отримав нагороду на ринку ко-продукції талантів

Український фільм виграв €10 тис. в рамках Берлінале
Фото: Кадр из фильма "Танк"

Кінопроект "Танк" українського режисера Максима Ксьонди отримав нагороду в розмірі 10 тис. євро на ринку ко-продукції талантів (Co-Production Market - Talent Project Market) в рамках Берлінале.

Про це повідомила прес-служба фестивалю "Молодість".

У липні драматичний трилер "Танк" також став переможцем конкурсу повнометражних кінопроектів на пітчингу 6-го Одеського кінофестивалю, а в листопаді - на пітчингу ідей на кінофестивалі у німецькому місті Котбус.

У фільмі розповідається про підлітка з неблагополучної сім'ї, який знаходить німецький танк часів Другої світової війни. Порившись разом із дворовим другом в Інтернеті, він розуміє, що його знахідка коштує близько мільйона доларів, і намагається реалізувати танк по частинах.

Нагадаємо, що Берлінале відкрився у ніч на 12 лютого. Кіноогляд триватиме до 21 лютого. 20 лютого відбудеться церемонія закриття, на якій стануть відомі переможці основного конкурсу, в якому беруть участь 18 картин.

Цього року на Берлінському кінофестивалі є два фільми, що представляють Україну - "Маріуполіс" (Франція, Литва, Україна) в докуметальній секції "Панорами" і "Сенсіз" Нарімана Алієва у програмі Generation.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram