ГоловнаКультура

На Берлінале пройшла акція на підтримку Сенцова

Перед світовою прем'єрою документального фільму "Маріуполь" у Німеччині закликали переглянути справу засудженого в Росії українського режисера

На Берлінале пройшла акція на підтримку Сенцова
Постер фестиваля на Потсдамер платц
Фото: EPA/UPG

Європейська кіноакадемія і кіноакадемія Німеччини на Берлінському міжнародному кінофестивалі 14 лютого провели акцію на захист українського режисера Олега Сенцова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляють, десять осіб із портретами О. Сенцова і плакатами англійською та німецькою мовами "Говорити правду - не злочин" вишикувалися у фойє кіноплексу Cinemaxx.

Учасники акції закликали переглянути справу засудженого в Росії до 20 років суворого режиму Олега Сенцова.

"Ми вже не вперше закликаємо російську владу звернути увагу на несправедливість щодо Олега, який не вчинив жодного злочину", - заявив один з учасників акції піар-директор Європейської кіноакадемії Паскаль Едельманн.

Раніше Європейська кіноакадемія вже виступала на захист Олега Сенцова. 2015 року на Роттердамському кінофестивалі, ще до суду над українським кінорежисером і його товаришем Олександром Кольченком, було поширено заяву академії з вимогою звільнити українського режисера.

Акція на Берлінале пройшла перед світовою прем'єрою документального фільму "Маріуполь", знятого латвійськими, французькими та українськими кінематографістами.

Нагадаємо, на 66-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, який проходить у столиці Німеччини з 11 до 21 лютого, Україну представлятиме фільм молодого українського режисера Нарімана Алієва Sensiz.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram