ГоловнаКультура

Фільм "Легенда Г'ю Гласса" став тріумфатором премії BAFTA

Стрічка з Леонардо Ді Капріо здобула перемогу у п'яти з восьми категорій

Фільм "Легенда Г'ю Гласса" став тріумфатором премії BAFTA

Фільм "Легенда Г'ю Гласса" мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту став тріумфатором на врученні премій Британської академії кіно і телевізійних мистецтва (BAFTA).

На церемонії, що відбулася в неділю ввечері в Лондоні, кінострічка з Леонардо Ді Капріо в головній ролі отримала перемогу в п'яти з восьми категорій, в яких номінувалася. "Легенда Г'ю Гласса" отримала нагороди в номінаціях: "Найкращий фільм", "Найкращий режисер", "Найкраща чоловіча роль", "Найкращий звуковий супровід" і "Найкраща операторська робота".

Для 41-річного Ді Капріо премія BAFTA стала першою в його кар'єрі. До цього він тричі був серед претендентів на найкращу чоловічу роль у фільмах "Авіатор" (2004), "Відступники" (2006) і "Вовк з Уолл-стріт" (2013), але так і не був удостоєний нагороди.

Премію "Найкраща жіноча роль" отримала актриса Брі Ларсон, яка зіграла в драмі ірландського режисера Леонардо Абрахамсона "Кімната". 26-річна Ларсон виконала в кінострічці роль жінки на ім'я Ма, яку викрали, коли та була ще підлітком, і відтоді вона живе з маленьким сином у крихітній кімнаті. Раніше за цю ж роль вона вже була удостоєна першого "Золотого глобуса", стала володаркою премії Гільдії кіноакторів США.

Премію BAFTA як найкращий актор другого плану в неділю отримав Марк Райленс, який зіграв радянського розвідника-нелегала в американському історичному фільмі Стівена Спілберґа "Міст шпигунів". Ця нагорода стала єдиною у скарбничці творців фільму, номінованого в дев'яти категоріях.

Найкращою актрисою другого плану було визнано британку Кейт Вінслет за роль Джоани Хоффман у біографічній драмі Денні Бойла "Стів Джобс".

Кінострічка "Бруклін" режисера Джона Краулі отримала премію як найкращий британський фільм. Вона базується на однойменному романі ірландського письменника Колма Тойбіна.

Переможцем у категорії "Найкращий анімаційний фільм" стала комедійно-драматична 3D-стрічка "Думками навиворіт". Найкращим документальним фільмом названо картину "Емі" про життя британської співачки Емі Вайнхаус. "Зоряні війни: Пробудження сили" отримав приз за найкращі візуальні ефекти.

У номінації "Найкращий іноземний фільм" перемогу здобула аргентинська чорна комедія Даміана Шифрона "Дикі історії".

Антиутопія "Шалений Макс: Дорога гніву" Джорджа Міллера отримала нагороди в чотирьох категоріях - "Найкраща робота художника-постановника", "Найкращий дизайн костюмів", "Найкращий монтаж", "Найкращий грим і зачіски".

Невдахою вечора стала кінокартина "Керол" режисера Тодда Хейнса. Фільм з американською актрисою Кейт Бланшетт у головній ролі, що розповідає про кохання двох жінок у Нью-Йорку в середині минулого століття, було номіновано в дев'яти категоріях, а в підсумку залишився взагалі без нагород. Не отримали жодної "бронзової маски" і кінострічки "Марсіянин" режисера Рідлі Скотта (шість номінацій), "Ex machina" Алекса Гарленда, "Дівчина з Данії" Тома Хупера (по п'ять), "Убивця" Дені Вільнева (три номінації).

Премія BAFTA вважається генеральною репетицією американської премії "Оскар", церемонія вручення якої відбудеться через два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram