ГоловнаЕкономікаФінанси

Власник збанкрутілого банку "Київська Русь" вивів активів на 20 млн гривень

Віктор Братко продав нерухомість банку після введення тимчасової адміністрації.

Власник збанкрутілого банку "Київська Русь" вивів активів на 20 млн гривень
Виктор Братко
Фото: banker.ua

Основний акціонер і голова правління банку "Київська Русь" Віктор Братко відразу ж після введення у фінустанову тимчасової адміністрації НБУ незаконно вивів активів на 21,5 млн гривень.

Як сказано у визначенні Печерського райсуду Києва від 13 січня, розслідування СБУ встановило, що 19 і 20 березня 2015 року Братко, не маючи повноважень здійснювати з 19 березня угоди від імені банку (19 березня в банк ввели тимчасову адміністрацію), продав кілька об'єктів нерухомості, в результаті чого завдав шкоди фінустанові на 21,5 млн гривень.

Зокрема, 19 березня Братко уклав угоду з інвестфондом "Сатурн" про продаж нежитлової будівлі на вул. Городоцькій, 214 б-3 у Львові за 15,4 млн гривень. При цьому "Сатурн" сплатив тільки гарантійний внесок у розмірі 154 тис. гривень на рахунок банку.

Також Братко продав цьому інвестфонду два нежитлові приміщення в Києві за адресою вул. Срібнокільська, 2а. "Сатурн" мав заплатити 1,6 млн гривень, однак, як і в попередньому випадку, сплатив лише 1% від суми як гарантійний внесок.

Аналогічну схему було застосовано до продажу "Сатурну" двох квартир у Києві на вул. Хорива, 7, ціна яких була визначена на рівні 1,9 млн гривень і 2,8 млн гривень відповідно.

Окрім того, 20 березня голова правління банку продав Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України нежитлову будівлю під номером "В-1" у Львові на вул. Городоцькій, 214.

Продаж цих об'єктів нерухомості, незважаючи на сплату тільки гарантійного внеску, відразу ж легалізували шляхом внесення даних у Державний реєстр прав на нерухоме майно.

Суд задовольнив клопотання слідчого СБУ про арешт усіх цих приміщень.

Нагадаємо, 19 березня 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк "Київська Русь" і ввів у нього тимчасову адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram