ГоловнаСуспільствоВійна

У середу бойовики 51 раз обстріляли сили АТО

Перший день нового перемир'я нічим не відрізнявся від попередніх.

У середу бойовики 51 раз обстріляли сили АТО
Архив
Фото: Макс Левин

У середу, 23 грудня, на Донбасі зафіксовано 51 випадок застосування російсько-терористичними військами зброї, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На додачу до 35 обстрілів, які бойовики здійснили від опівночі середи до 18:00, ще 16 обстрілів було зафіксовано з 18:00 до опівночі четверга.

Зокрема тричі зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції військових біля Зайцевого, з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Лозового. Неприцільний вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів вели в бік сил АТО в районі Опитного, на південь від Авдіївки, недалеко від Донецького аеропорту. Також бойовики обстрілювали військових на північ від Горлівки - біля Майорська, Новгородського, Зайцевого і Лозового.

З півночі четверга і до 6:00 зафіксовано 5 випадків порушення режиму повної тиші. З автоматичних станкових гранатометів бойовики обстріляли один з підрозділів сил АТО біля Зайцевого, з великокаліберних кулеметів - поблизу Троїцького, зі стрілецької зброї вели вогонь у напрямку позицій сил АТО під Новгородським і Майорськом.

Військові змушені були двічі зі стрілецької зброї відкривати вогонь у відповідь.

У Луганській області та поблизу Маріуполя протягом ночі було відносно тихо.

Нагадаємо, що напередодні тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про введення беззастережного режиму тиші в зоні АТО з 00:00 23 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram