ГоловнаПолітика

Компанія заступника міністра фінансів Маркарової допомагала Клюєвим заробляти

Серед клієнтів компанії ITT були корпорація "Укрпідшипник" і Андрій Клюєв як фізособа.

Компанія заступника міністра фінансів Маркарової допомагала Клюєвим заробляти
Братья Клюевы
Фото: korrespondent.net

У поданні Прокуратури України від 12 травня 2015 року на арешт колишнього члена Партії регіонів, депутата Сергія Клюєва йдеться про участь компанії ТОВ "КУА ІTT - менеджмент" у процесі приватизації акцій ПрАТ "Заводу напівпровідників" (Запоріжжя) в інтересах депутата в 2007 році. Ця компанія перерахувала 205 млн гривень на рахунок ТОВ "Силікон" для подальшої купівлі 75% акцій заводу.

Компанія "КУА ІTT - менеджмент" входила в групу ITT, яку 12 років очолювала Оксана Маркарова - зараз вона займає посаду заступника міністра фінансів України. Зв'язок між Маркаровою і Клюєвими помітили журналісти програми "Слідство.Інфо" на Hromadske.tv.

Також у 2013 році чоловік Маркарової Данило Волинець купив у братів Клюєвих "Актив-банк", сама Оксана Маркарова увійшла до наглядової ради банку. Разом із нею в наглядовій раді працювала і Наталія Яресько, яка сьогодні очолює Міністерство фінансів України. Одним із клієнтів банку залишалося підприємство Клюєвих "Укрпідшипник".

Сама Оксана Маркарова в листі до Генпрокуратури пише, що серед клієнтів компанії ITT була корпорація "Укрпідшипник" і у 2011-2013 роках - Андрій Клюєв як фізична особа.

Повністю розслідування дивіться на відео нижче:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram