ГоловнаПолітика

Австрія звинувачує Клюєва у відмиванні коштів (ДОКУМЕНТ)

Розслідування ведеться за двома статтями

Австрія звинувачує Клюєва у відмиванні коштів (ДОКУМЕНТ)
Фото: focus.ua

В Австрії ведуть кримінальну справу проти голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.

Розслідування за двома статтями "відмивання коштів" і "зловживання владою" проводить прокуратура, а саме департамент боротьби з економічними злочинами і корупцією.

Про це йдеться у відповіді прокуратури організації місцевих українських активістів

, повідомляє Радіо Свобода.

"Ваше подання від 23.01.2014 перенаправили у прокуратуру Відня, враховуючи вже розпочате там провадження".

У шапці листа сказано так: "Прокуратура з економічних злочинів та боротьби з корупцією. Кримінальна справа. Проти: обвинувачений Андрій Петрович КЛЮЄВ, нар. 12.08.1964, укр. Згідно: §§ 165, статті 302 Кримінального кодексу Австрії".

У Кримінальному кодексі Австрії стаття 165 називається "Відмивання грошей". Карається позбавленням волі від одного до десяти років. Стаття 302 - "Зловживання владою". Карається позбавленням волі від шести місяців до п'яти років.

Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, раніше, депутат Європарламенту Ребекка Хармс заявила про наявність у Миколи Азарова, Сергія Арбузова та Андрія Клюєва паспортів громадян Австрії, посилаючись на інформацію, отриману від австрійських колег.

У свою чергу Азаров, Арбузов і Клюєв заявили, що ця інформація неправдива, при цьому Азаров і Клюєв погрожували Хармс судовим позовом, якщо вона не дасть спростування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram