ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін запустив енергоміст у Криму (оновлено)

Президент Росії закликав запустити другу гілку енергомоста до 15 грудня.

Президент Росії Володимир Путін у середу ввечері запустив першу гілку енергомоста у Крим. Захід відбувся увечері в будівлі "Крименерго".

Як повідомляє російське агентство ТАСС, президент РФ доручив оперативно нарощувати генерацію електроенергії в Крим із запуском енергомоста.

"Ми робимо зараз велику справу, запускаємо першу гілку енергомоста. 200 мегават Крим отримає вже тепер", - цитує Путіна журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов у Twitter.

Фото: Дмитрий Смирнов

Путін також закликав кримську владу і співробітників "Крименерго" постаратися запустити другу гілку енергомоста до 15 грудня. Тоді б Крим отримував вже 400 мегават.

За інформацією російських ЗМІ, мегавати, які дасть так званий енергоміст, можна буде розподіляти по всьому Криму. Раніше "глава" Криму Сергій Аксьонов повідомив, що інфраструктура на півострові для цього готова.

Енергоміст у Крим почав працювати в тестовому режимі вже в середу вранці, по ньому на півострів надходить 100 МВт, повідомив журналістам директор Фонду енергетичного розвитку Сергій Пікін.

Оновлено о 21:39.За словами очільника РФ, до травня в Крим буде надходити вже понад 600 мегават. "Тобто більше, ніж раніше отримували від України", - цитує Путіна Смирнов.

Крім того, в 2017 році президент РФ пообіцяв провести в Крим ще й газ з території Росії.

Фото: Дмитрий Смирнов

Оновлено о 21:45.Голова Міненерго Росії Олександр Новак у свою чергу підкреслив, що в травні з урахуванням власної генерації Крим стане абсолютно енергонезалежним .

Раніше російське видання "КоммерсантЪ" з посиланням на свої джерела повідомило, що в середу ввечері Крим "з великою ймовірністю "буде підключений до російської енергосистеми.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підривів електричних опор було виведено з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач. 26 листопада працівники "Укренерго" припинили ремонт ЛЕП у Крим на вимогу активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram