ГоловнаСвіт

Франція продовжила надзвичайний стан на три місяці

НС в країні запровадили після терактів у Парижі опівночі 14 листопада.

Франція продовжила надзвичайний стан на три місяці

Сенат Франції (верхня палата парламенту) майже одноголосно підтримав рішення національних зборів (нижня палата) і продовжив положення надзвичайного стану в країні на три місяці.

За таке рішення проголосували 336 сенаторів, утрималися 12 парламентаріїв, повідомляє Укрінформ.

Напередодні Національні збори також переважною більшістю проголосували за положення законопроекту, поданого урядом.

Таким чином новий закон доповнив і розширив закон Франції про надзвичайний стан, прийгятий ще 1955 року. Положення закону дозволяють збільшити термін введення надзвичайного стану з 12 днів до трьох місяців. Тепер введений 14 листопада опівночі НС після закінчення 12-денного терміну (з 26 листопада) буде продовжено ще на три місяці.

Положення закону дозволяють міністру внутрішніх справ Франції давати дозвіл на розшук підозрюваних осіб без ордера на це судової влади. Новий закон також збільшив термін перебування під домашнім арештом, а також ввів обмеження спілкування підозрюваних у терористичній діяльності й "узаконив" електронні браслети.

Уряду також надається право на розпуск асоціацій та організацій, які підбурюють до вчинення протиправних актів, помічених у серйозних порушеннях громадського порядку і які мають серед своїх членів осіб, які перебувають під домашнім арештом.

Разом з тим французькі парламентарії відхилили поправку про введення цензури преси, радіо і телемовлення.

Нагадаємо, теракти в Парижі сталися ввечері у п'ятницю, 13 листопада, в семи місцях, у тому числі в концертному залі "Батаклан", де бойовики взяли заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс" прозвучали три вибухи. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram