ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу в поїзді Івано-Франківськ - Яремче спровокували п'яні пасажири

Дизель-поїзд пройшов капремонт 2007 року і був справним.

Пожежу в поїзді Івано-Франківськ - Яремче спровокували п'яні пасажири
Фото: kurs.if.ua

Причиною пожежі в поїзді Івано-Франківськ - Яремче 17 листопада стала неприйнятна поведінка деяких пасажирів.

Про це свідчать попередні висновки розслідування і свідчення інших пасажирів, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Як розповів помічник машиніста, у першому вагоні поїзда подорожувала компанія молодих людей, які курили у вагоні і розпивали спиртні напої. Під час рейсу їм робили зауваження і просили припинити порушувати правила поведінки у вагоні, але молоді люди проігнорували ці прохання.

Об 11:30 на станції Делятин було виявлено задимлення в салоні першого вагона. Інформацію передали на станцію, і почалася евакуація пасажирів. Локомотивна бригада почала гасити займання наявними засобами, а через 6 хвилин на місце прибули пожежники.

Комісія з'ясовує всі обставин події. В УЗ зазначають, що на відновлення вагона потрібно не менш ніж 15 діб - за цей час відремонтують салонну частину вагона.

"Пошкоджений в результаті інциденту дизель-поїзд побудовано 1984 року. 2007 року він пройшов капітальний ремонт з продовженням терміну служби і на момент інциденту перебував у справному технічному стані", - наголошують у повідомленні УЗ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пообіцяв виділити "Укрзалізниці" 1 млрд гривень на ремонт і придбання нових дизель-поїздів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram