ГоловнаПолітика

Яценюк доручив звільнити начальника ДФС у Києві

Чиновниця раніше працювала помічником Южаніної

 Яценюк доручив звільнити начальника ДФС у Києві
Людмила Демченко
Фото: kyiv.sfs.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив звільнити начальника Державної фіскальної служби у Києві. Про це він заявив під час засідання уряду України після звіту голови ДФС Романа Насірова про люстрацію у відомстві.

"Згідно з дорученням ми звернулися до Міністерства юстиції, проведено перевірку, і в понеділок я звільнив 42% керівного складу центрально апарату і 15% керівників в областях. Це майже 80 людей", - розповів Насиров. Він також повідомив про плани провести масові скорочення у Фіскальній службі - на 30% до початку 2016 року. З 58 тис. осіб на роботі залишаться 40 тисяч.

Яценюк подякував Насірову за виконання його доручення, але вказав, що люстрації якимось чином уникнула начальник ДФС у місті Києву. "Я щойно отримав довідку: кудись зникло одне прізвище - це керівник Державної фіскальної служби в місті Києві, яка підлягає негайному звільненню", - сказав прем'єр.

Насіров пообіцяв розібратися і звільнити.

З червня 2015 року начальником ГУ ДФС у Києві є Людмила Демченко, за Януковича займала посади заступника начальника податкової інспекції у Солом'янському та Печерському районах Києва. На початку цього року вона була кілька місяців помічником нардепа Ніни Южаніної, яка просуває в Раді версію податкової реформи, не узгоджену з Мінфіном і Міжнародним валютним фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram