ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

СК РФ зажадав заарештувати директора української бібліотеки в Москві

Причиною стали книги Дмитра Корчинського.

СК РФ зажадав заарештувати директора української бібліотеки в Москві
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Слідчий комітет Російської Федерації просить суд заарештувати директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну, йдеться на сайті відомства.

Проти Шаріної порушено справу за пунктом "б" ч. 2 ст. 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

"За версією слідства, у 2011-2015 роках директор Бібліотеки української літератури Шаріна, що є посадовою особою, порушуючи Федеральний закон «Про протидію екстремістській діяльності», поширювала серед відвідувачів книжкові видання Дмитра Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами і заборонені до використання", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що в приміщенні бібліотеки під час обшуку "вилучено друковану продукцію, що містить заклики до антиросійської пропаганді".

Нагадаємо, в середу СК РФ затримав Шаріну на 48 годин після допиту.

Також у середу в Москві провели обшук у голови Об'єднання українців Росії Валерія Семененка. З ним кілька годин розмовляли слідчі, після чого відпустили.

У грудні 2010 року бібліотеку звинуватили в поширенні книг "антиросійської спрямованості", в бібліотеці пройшли обшуки, будівлю опечатали. У 2011 році робота бібліотеки відновилася, а кримінальні справи закрили через відсутність складу злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram