ГоловнаПолітика

Насіров звільняє 42% вищого керівництва ДФС

У Фіскальній службі заявили, що виконають доручення Кабміну.

Насіров звільняє 42% вищого керівництва ДФС

Державна фіскальна служба виконає доручення прем'єр-міністра про звільнення 42% вищого керівництва служби, повідомляють на сайті ДФС з посиланням на голову служби Романа Насірова.

"На виконання доручення прем'єр-міністра України та відповідно до протоколу засідання Кабінету Міністрів України №116 від 21 жовтня 2015 року сьогодні буде завершено звільнення посадовців вищого керівного складу Державної фіскальної служби та керівництва територіальних органів, на яких поширюються заборони, передбачені Законом України «Про очищення влади». Мова йде про 42% вищого керівного складу ДФС і 15% керівників територіальних органів", - сказано в повідомленні, оприлюдненому на сайті 26 жовтня.

При цьому наголошують, що це вже третя хвиля звільнень у ДФС у рамках виконання закону про очищення влади. Наразі вже звільнено за люстрацією 295 посадових осіб служби.

Також наголошують, що Міністерство фінансів затвердило нову структуру і новий штатний розклад Державної фіскальної служби. Найближчим часом буде розпочато процес відбору фахівців на різні посади за новою процедурою, яку для ДФС розробив консорціум незалежних HR-консультантів.

Нагадаємо, 21 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну озвучив результати перевірки виконання закону про люстрацію в ДФС. Виявилося, що серед 88 співробітників центрального апарату ДФС під люстрацію підпадають 37 осіб. Усього ж, з урахуванням обласних керівників ДФС, під люстрацію підпадають 76 осіб, при цьому 66 із них слід було звільнити через 10 днів після набрання чинності закону "Про очищення влади" (люстрації). Цей закон набув чинності рік тому.

У Кабміні пригрозили голові ДФС Роману Насірову дисциплінарною відповідальністю за невиконання закону про люстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram