ГоловнаПолітика

Порошенко відкрив виставку військової техніки на Михайлівській площі

У центрі Києва виставили новітні зразки українських озброєнь

Президент України Петро Порошенко в середу відкрив виставку техніки Збройних сил України на Михайлівській площі в Києві.

Фото: twitter.com/poroshenko

"Ця виставка розповідає, що було зроблено за останні півтора року. Те, що ми змогли разом, всі українці, весь об'єднаний український народ, бійці, українські воїни, волонтери, робітники й інженери на військових заводах, дипломати і навіть чиновники, подивіться, спільними зусиллями ми змогли трохи більше ніж за рік спільно створити сучасну, боєздатну, ефективну патріотичну армію. Ми змусили запрацювати військові заводи у три зміни, без вихідних", - цитує слова з виступу Порошенка агентство РБК-Україна.

На виставці представлено зразки військової техніки українського та іноземного виробництва, в тому числі передані Україні союзниками, а також новітні зразки техніки, що надходять на озброєння української армії.

"Нам не потрібні іноземні солдати. Українці мають достатньо військової майстерності і сили духу, щоб захистити свою землю від окупантів. Але ми вдячні за оборонну нелетальну зброю, яку, нарешті, ми почали отримувати", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що Сенат Конгресу США ухвалив законопроект про витрати на оборону у 2016 фінансовому році, що почався 1 жовтня, до якого включено положення, що стосуються надання військової допомоги Україні. Маються на увазі передача Україні розвідувальної інформації, а також поставки протитанкової зброї, мінометів, систем, які обслуговуються в бою розрахунком/екіпажем, а також боєприпасів до них, гранатометів, стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram