ГоловнаСвіт

Ердоган допустив розрив російсько-турецької дружби

Турецький лідер заявив, що Анкара не буде миритися з порушенням свого повітряного простору

Ердоган допустив розрив російсько-турецької дружби
Эрдоган

Президент Туреччини Таїп Ердоган допустив розрив російсько-турецької дружби.

Як повідомляє агентство Рейтер, глава держави заявив, що Туреччина не залишить без відповіді порушення свого повітряного простору.

"Напад на Туреччину означає напад на НАТО", - заявив Ердоган на конференції у Брюсселі з прем'єр-міністром Бельгії.

За його словами, всім відомі позитивні відносини Росії і Туреччини, проте в тому разі, якщо дружні стосунки закінчаться, російська сторона втратить багато.

Уперше літак російських ВПС помітили в турецькому авіапросторі 3 жовтня. Тоді за тривогою підняли два винищувачі F-16. МЗС Туреччини передало Москві ноту протесту, а російська сторона повідомила, що літак порушив повітряний простір помилково, і запевнила, що такого більше не повториться. Туреччина є членом НАТО, і різкі заяви вже прозвучали від голови альянсу та представників США.

Тоді появу російського літака в небі над Туреччиною в міноборони пояснили близькістю авіабази "Хмеймім" у Сирії до турецького кордону. "За певних кліматичних умовах заходження на аеродром здійснюється з півночі", - заявив представник відомства Ігор Конашенков.

6 жовтня МЗС Туреччини знову звинуватило Росію в порушенні повітряного простору, що сталося 4 жовтня. Російська сторона ці звинувачення наразі не прокоментувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram