ГоловнаПолітика

Прокуратура повернула у держвласність 17,5 га землі Януковича в Сухолуччі

Вартість земель - понад 7 млн гривень

Прокуратура повернула у держвласність 17,5 га землі Януковича в Сухолуччі
Фото: vyshgorod.olx.com.ua

Прокуратура Київської області в суді касаційної інстанції відстояла вилучення з незаконного володіння землі лісового фонду вартістю понад 7 млн грн, яка належала колишньому президенту Віктору Януковичу.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

У ГПУ нагадали, що Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісового фонду, змінивши їхнє цільове призначення на сільськогосподарське. Надалі Вишгородська райдержадміністрація передала вказані землі у власність громадян для ведення особистого господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

"Суди всіх інстанцій підтримали позицію прокуратури про повернення з незаконного користування у держвласність земель, які належали ТОВ "Дім Лісника" і входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента "Акація" та "Острів", - наголошується в повідомленні.

Зараз завдяки вжитим прокуратурою області заходам на виконання судових рішень скасовано відомості про реєстрацію права власності на земельні ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Крім цього, відділ державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводить виконавчі дії з витребування земельних ділянок на користь держави.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура попросила Інтерпол оголосити Януковича в розшук у справі про заволодіння лісовими угіддями Сухолуччя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram