ГоловнаПолітика

Лещенко повідомив про почате в Австрії розслідування проти Ложкіна

Справа стосується продажу "Українського медіа-холдингу" в 2013 році.

Лещенко повідомив про почате в Австрії розслідування проти Ложкіна
Фото: Макс Требухов

Австрія надіслала в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем стосовно транзакцій, здійснених Борисом Ложкіним, заявив депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

Прізвище колишнього медіаменеджера, а нині - глави Адміністрації Президента фігурує у кримінальному провадженні за статтею "відмивання грошей", пише нардеп у своєму блозі.

За інформацією Лещенка, сумнівні перекази багатомільйонних сум помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, який займається розслідуванням відмивання грошей і контактує з банківськими установами країни. Він і написав у березні 2015 року заяву в спеціальну прокуратуру про те, що є підозра про відмивання грошей стосовно трьох українців.

Крім Ложкіна, у кримінальному провадженні нібито фігурують ще двоє громадян України. Запит Австрії про надання двосторонньої правової допомоги генпрокурор України Віктор Шокін отримав кілька тижнів тому і тримав у суворій таємниці.

"Джерела в Адміністрації Президента кажуть, що справа стосується продажу Ложкіним "Українського медіа-холдингу" в 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках. Сам Ложкін каже, що до нього "не зверталися ні українські, ні австрійські правоохоронні органи", - написав Лещенко.

Нагадаємо, офіційно суму оборудки з продажу УМХ не розголошували, проте в ЗМІ називали суму від 365 млн до 500 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram