ГоловнаСуспільствоВійна

В Одесі завершилися навчання Sea Breeze-2015

Українські військові отримали можливість потренуватися з армією США.

В Одесі в суботу пройшла урочиста церемонія закриття українсько-американських навчань Sea Breeze-2015.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, у церемонії взяли участь представники Військово-Морських сил Збройних Сил України та командування тактичного з'єднання Шостого флоту ВМС США.

"Під час маневрів кораблі, подолавши в середньому близько тисячі миль, відпрацювали взаємодію з проведення операції на морі, українські та американські літаки виконали близько 90 польотів над акваторією Чорного моря, військовослужбовці берегового компонента здійснили десяток маршів і виконали інші завдання, визначені штабом навчань", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Темою навчань цього року, які почалися 31 серпня, було проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому районі.

Активна фаза навчань стартувала 8 вересня. Зокрема кораблі-учасники від України, США, Румунії і Туреччини в районі Одеси провели навчання з проводки за тралами. Також морський контингент відпрацював протиракетну оборону, тактичні маневри, пошуково-рятувальні дії, виявлення підводних човнів, плавання в ордерах.

На березі сухопутні війська України, США та Молдови відпрацьовували пошуково-рейдові дії, висадку морського й повітряного десантів, охорону цивільних об'єктів інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram