ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков розповів, коли поліція повністю замінить міліцію

У МВС розраховують, що до кінця року на поліцію виділять ще близько 140 млн грн

Аваков розповів, коли поліція повністю замінить міліцію
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що з 7 листопада в Україні не буде старої міліції - її замінить нова поліція.

Про це він заявив під час презентації набору в нову поліцію в Чернігові, повідомляє УНІАН.

За його словами, відбудеться "не просто переатестація кадрів, а перезавантаження нових смислів". Аваков зазначив, що зараз в містах можна побачити нову патрульну поліцію, але реформувати також необхідно і кримінальний блок, створити корпус раптової дії (спецпризначення), оновити підрозділи дільничних, експертів, слідчих.

Аваков підкреслив, що темпи створення поліції достатньо високі, але вони повинні відповідати фізичним, законодавчим і матеріальним можливостям. Він підкреслив, що реформа має підтримку уряду і президента. До кінця року на поліцію передбачається направити ще близько 140 млн грн (відповідні зміни до держбюджету повинен внести парламент).

"На кінець року в Україні буде 6-7 тис. поліцейських, всього працівників близько 152 тис., тобто ви повинні розуміти рівень роботи, який треба проходити", - сказав Аваков.

Він також підкреслив, що всі процеси реформування запускаються цього року, але до кінця року вони не завершаться.

Перший заступник міністра Ека Згуладзе уточнила, що також буде проведено кадровий аудит співробітників системи МВС. За її словами, оцінюються не тільки кваліфікація працівників, але і їх моральні якості.

Нагадаємо, раніше Аваков назвав графік запуску поліцейських підрозділів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram