ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу у зв'язку з подіями біля Ради

Злочини попередньо кваліфікували за чотирма статтями.

Прокуратура порушила справу у зв'язку з подіями біля Ради
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження у зв'язку з подіями біля Верховної Ради, в результаті яких постраждали 122 особи.

Відомості про злочини внесено з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 348 (убивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків), ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні створено групу процесуальних керівників.

Нагадаємо, близько 13:30 мітингувальники кинули в правоохоронців вибуховий пристрій. 122 людини отримали поранення, один чоловік помер.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кілька вибухових пристроїв прилетіли "з боку людей у футболках партії "Свобода".

Нагадаємо, МВС затримало близько 30 осіб після теракту біля Ради. У тому числі затримали "свободівця", бійця батальйону "Січ" Гуменюка Ігоря Володимировича. У нього вилучили одну гранату РГО (призначена для ураження живої сили в оборонному бою) і чеку від використаної гранати. За словами Авакова, він зізнався, що кинув гранату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram