ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав довічного ув'язнення для чоловіка, який кинув гранату біля Ради

Прем'єр звинуватив "патріотів" у спробі відкрити другий фронт усередині країни

Яценюк зажадав довічного ув'язнення для чоловіка, який кинув гранату біля Ради
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав засудити до довічного ув'язнення чоловіка, який кинув гранату біля Верховної Ради.

"Як громадянин України я вимагаю, відповідно до статті 348 Кримінального кодексу, довічного терміну для особи, яка кинула гранату, внаслідок чого загинув строковик Національної гвардії", - сказав він у зверненні до народу України у зв'язку із сьогоднішніми подіями.

"Цинічність цього злочину полягає ще в тому, що поки Російська Федерація та її бандити намагаються знищити Українську державу і їм це не вдається на фронті на сході, так звані проукраїнські політичні сили намагаються відкрити другий фронт усередині країни", - додав Яценюк.

Він повідомив, що йде на зустріч із Президентом Петром Порошенком, щоб обговорити заходи, які унеможливлять такі події в майбутньому.

Нагадаємо, МВС затримало близько 30 осіб після теракту біля Ради. У тому числі затримали "свободівця", бійця батальйону "Січ" Гуменюка Ігоря Володимировича. У нього вилучили одну гранату РГО (призначена для ураження живої сили в оборонному бою) і чеку від використаної гранати. За словами Авакова, він зізнався, що кинув гранату.

Загальна кількість госпіталізованих після подій біля Ради - 122 людини. Один боєць Нацгвардії загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram