ГоловнаПолітика

Гопко звинуватила "Самопоміч" у брехні та більшовицькому авторитаризмі

Перший лідер передвиборного списку партії Садового посварилася з колегами.

Гопко звинуватила "Самопоміч" у брехні та більшовицькому авторитаризмі
Фото: galnet.org

Нардеп Ганна Гопко прокоментувала рішення фракції "Самопоміч" вигнати її і декількох її колег за позитивне голосування щодо змін до Конституції, заявивши, що партія Андрія Садового скочується в популізм і більшовицький авторитаризм.

"Мені прикро, що партія, яка позиціонувала себе як демократична, сучасна альтернатива, скочується в популізм і більшовицький авторитаризм", - написала у фейсбуці Гопко, яка була першим номером у передвиборному списку "Самопомочі".

При цьому вона звинувачує партію у брехні з приводу конституційних поправок.

"Сьогоднішнє голосування за зміни до Конституції - важливий крок до глибоких змін в Україні. Децентралізація, передача влади на місця - в громади, райони й області - це одна з ключових вимог Майдану, яка реалізується через зміни до Основного закону. Тому для мене було так важливо проголосувати за це рішення. І саме тому для тих, хто не хоче віддати владу і гроші зі столиці К на місця, так важливо ці зміни зірвати. Звідси - брехня про "статус Донбасу" чи "визнання ЛНР-ДНР", яких і близько немає в проекті", - написала Гопко.

Як відомо, у своїх "сімох загрозах Конституції" партія "Самопоміч" під четвертим номером вказала "надання особливого статусу окупованому Донбасу".

Гопко вважає, що "Самопоміч" та інші противники децентралізації грають на руку Росії, провокуючи громадянське протистояння і розкол коаліції.

Нагадаємо, окрім Гопко, з фракції "Самопоміч" вигнали Остапа Єднака, Віктора Кривенка, Павла Кишкаря, Вікторію Пташник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram