ГоловнаПолітика

Запрацював офіційний сайт з петиціями до Президента

Для розгляду петиції потрібно буде зібрати 25 тисяч підписів громадян протягом трьох місяців.

Запрацював офіційний сайт з петиціями до Президента

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих Президентові України і дав старт роботі відповідного сайту.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

В Указі, зокрема, сказано, що, відповідно до Закону "Про звернення громадян", на розгляд голови держави подаватимуть електронну петицію, на підтримку якої зібрано не менш ніж 25 тисяч підписів громадян протягом не більш ніж трьох місяців з дня опублікування.

Розгляд громадського звернення здійснюватимуть негайно, але щонайпізніше за десять робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду. Забезпечення їхнього розгляду покладають на Адміністрацію Президента України.

Для розгляду петиції створюватимуть робочу групу із залученням представників зацікавлених органів, а за потреби - представників інститутів громадянського суспільства, експертів, спеціалістів, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, наголошено в документі. Якщо поставлені в петиції питання стосуються не тільки повноважень Президента України, а й інших органів, до роботи залучатимуть і їх.

Пропозиції про підтримання чи непідтримання звернення, проекту відповіді Президента готуватимуть протягом семи робочих днів з дня опублікування інформації про початок розгляду електронної петиції. Після чого вони надійдуть на розгляд Президентові України.

Публічне оголошення про підтримання чи непідтримання головою держави електронної петиції розміщуватимуть на сайті Президента України, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій вказаного сайту.

Якщо визнають за доцільне реалізовувати викладені в електронній петиції пропозиції шляхом видання акта Президента України або внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту, то Адміністрація Президента України ухвалить в установленому порядку заходи для підготовки таких проектів актів.

Сайт електронних петицій на адресу Президента України працює за посиланням.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про електронні петиції 2 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram