ГоловнаПолітика

Порошенко особисто переконує депутатів голосувати за зміни до Конституції

Голосування - на межі зриву.

Порошенко особисто переконує депутатів голосувати за зміни до Конституції
Архив
Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 29 серпня, на 15.00  було призначено зустріч Президента Петра Порошенка з депутатами парламенту, які не підтримали зміни до Конституції 16 липня.

Учасників зустрічі попередили про неї заздалегідь. Здебільшого це депутати "Самопомочі", "Народного фронту" і Блоку Петра Порошенка. Представників Радикальної партії, які в повному складі не підтримали раніше зміни в Основний закон, до діалогу не запросили. Разом з тим, за інформацією LB.ua, лідер фракції Олег Ляшко зустрічався з головою Адміністрації президента Борисом Ложкіним і повідомив його, що "радикали" не підтримають поправки до Конституції за жодних умов.

Джерела LB.ua говорять про те, що голосування станом на зараз на межі зриву - достатньої кількості голосів наразі не набирається. Так, "Опозиційний блок", який раніше віддав свої голоси за законопроект, ще не визначився зі своєю позицією. Великі депутатські групи - висувають додаткові вимоги.

Як відомо, фракція "Самопоміч", за винятком Ганни Гопко, не підтримала законопроект у першому читанні. На сьогоднішній день на Банковій найбільшу увагу приділяють "перевихованню" саме цієї фракції. Так, депутатам, які стануть на бік АП, обіцяють надати всебічну підтримку, аж до створення окремої групи (внутрішні правила "Самопомочі" передбачають негайне виключення з фракції тих, хто голосував проти волі фракції). Також "Самопомочі" обіцяють посаду заступника міністра в Міністерстві закордонних справ.

Цікаво зауважити, що багато з тих, хто 16 липня не підтримав зміни в першому читанні, але був учора запрошений на суботню зустріч з главою держави, на неї не прийшов. Серед них - видатні представники БПП і керівники неформальних груп.

Нагадаємо, голосування за поправки до Конституції відбудеться 31 серпня.

Зокрема, пропонується прописати в Основному законі, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram