ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія відмовилася списати Україну 20% боргу за євробондами (оновлено)

Кремль не хоче прощати "братньому" народові 600 млн доларів.

Росія відмовилася списати Україну 20% боргу за євробондами (оновлено)
Фото: http://news.made.ru

Росія, як і раніше, відмовляється від списання Україні 20% боргу (600 млн доларів) за євробондами, проданими країною за часів Віктора Януковича 2013 року.

Про це повідомив Bloomberg міністр фінансів Росії Антон Силуанов.

Комітет кредиторів на чолі з Franklin Templeton погодився на 20% "стрижку" українських євробондів, що становить 3,6 млрд доларів.

Оновлення. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер заявив, що Росія не отримає жодних преференцій порівняно з іншими кредиторами. "Російська Федерація не долучилася до комітету кредиторів, тому ми офіційно заявляємо що Росія не отримає за жодних обставин кращих умов, ніж отримали кредитори. Це їхнє рішення. Або приймайте наші умови, або ви не отримаєте ніколи кращих умов", - сказав він.

Раніше Силуанов говорив, що в разі потреби Росія буде домагатися виплати боргу України за єврооблігаціями через суд, оскільки не збирається списувати збитки в разі невиплати.

17 грудня 2013 року в Москві Володимир Путін і Віктор Янукович домовилися про те, що Росія виділить Україні $15 млрд через викуп дворічних єврооблігацій. Через тиждень після цього Нацбанк отримав перший транш у розмірі $3 млрд. Другого траншу на $2 млрд очікували в другій декаді лютого, проте не переказали через зміну влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram