ГоловнаЕкономікаБізнес

Львівський аеропорт спіймали на закупівлі палива "ОККО" за завищеною ціною

Підприємство хотіло придбати бензин оптом за роздрібними цінами

Львівський аеропорт спіймали на закупівлі палива "ОККО" за завищеною ціною
Фото: Мариан Стрильцив

Минулого тижня правоохоронці розкрили колосальні зловживання у Львівському аеропорту, співробітники якого мало не завдали державі мільйонних збитків, маючи намір купити у компанії "Окко-Бізнес-Контракт" паливо оптом, але фактично за роздрібною ціною.

Як повідомляє "Цензор", ця схема розкрилася у результаті перевірки, проведеної Міністерством інфраструктури. Повідомлення про це оприлюднили на офіційному сайті відомства.

Закупивши 350 тисяч літрів палива за 5 млн гривень, заповзятливі авіаційні працівники за зверненням постачальника "скорегували" договір, унаслідок чого обсяг закупівель знизився, а сума договору, навпаки, збільшилася.

Як повідомляє Мінінфраструктури, під час держзакупівель вартість палива завищили майже на 20% фактично до рівня роздрібних цін. Наприклад, бензин марки А-95 "Окко" запропонувало закуповувати за ціною 22,26 грн. за літр, тоді як роздрібна ціна його на заправках - 22,49 грн. за літр. Та ж ситуація з дизпаливом.

Разом з тим після міністерської перевірки відносини у аеропорту з нафтотрейдером не розірвали. Заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер лише запропонував підписати ще одну додаткову угоду, яка зменшувала б ціну палива до ринкових показників і здійснювала перерахунок до здійснення поставок. Працівники аеропорту також відбулися "легким переляком". 11 співробітників отримають догани, двоє - попередження.

Видання зазначає, що зараз підприємство Віталія Антонова далі привільно почувається у системі держзакупівель, беручи участь у найбільш "ласих" тендерах. Якщо раніше і впродовж багатьох років головним героєм скандалів у держзакупівлях палива були структури, близькі до групи "Континіум", яку очолював Ігор Єремєєв, то тепер все частіше пальму першості за звинуваченнями у корупційних зв'язках і казнокрадстві утримує компанія "ОККО" львівського олігарха Василя Антонова (у березні Міноборони купило в "Окко" 21,7 тис. тонн дизпалива на суму 595 500 000. грн, запропонувавши при цьому далеко не найнижчу з можливих цін).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram