ГоловнаПолітика

Кличко провів переговори з керівниками партій щодо висунення на вибори зручних йому кандидатів

Мер Києва зустрічався з Садовим

Кличко провів переговори з керівниками партій щодо висунення на вибори зручних йому кандидатів
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко домовився з партіями "Самопоміч" і "Свобода", щоб вони не виставляли кандидатами в мери Києва своїх нардепів Єгора Соболєва та Юрія Левченка. Також існують певні домовленості з Олександром Омельченком, якого діючий градоначальник нібито дуже хоче бачити у другому турі виборів.

Таку інформацію опублікувало Еспресо TV з посиланням на свої джерела. 

Ще на початку липня стало відомо, що Кличко літав на футбол до Львова, де спілкувався з Андрієм Садовим. Про що домовилися мери, не повідомлялося. ЗМІ тоді розтиражували новину, що нібито "Самопоміч" не висуватиме у Києві нікого на противагу Кличкові, а "УДАР" у Львові не висуватиме Оксану Юринець на противагу Садовому.

На прес-конференції на початку липня мер Львова повідомив, що "Самопоміч" братиме участь у виборах у столиці, і має намір висунути кандидата на пост мера Києва. Разом з тим Садовий зазначив, що рішення щодо їхнього кандидата ухвалюватиме міська організація.

Таким чином, Садовий зніме з себе будь-яку відповідальність, якщо київська міська організація висуне кандидатуру голови київської "Взаємодопомоги" Сергія Гусовського. Очевидно, що заступник глави фракції об'єднання "Самопоміч" у Верховній Раді, голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв має більше шансів поборотися за мерське крісло, ніж ресторатор Сергій Гусовський.

Нардеп від "Свободи" Юрій Левченко також є незручним суперником для Кличка, що підтверджує остання соціологія. Однак, через домовленості з Кличком керівництво "Свободи" планує висунути менш прохідного кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram