ГоловнаПолітика

Генсек ООН закликав вжити термінових заходів для деескалації на Донбасі

Пан Гі Мун закликав усі сторони продовжувати діалог і дотримуватися мінських угод.

Генсек ООН закликав вжити термінових заходів для деескалації на Донбасі
Фото: diapazon.kz

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив серйозну тривогу з приводу загострення ситуації на сході України і закликав всі сторони вжити "термінових заходів для деескалації ситуації".

Про це йдеться в поширеній письмовій заяві, повідомляє ТАСС.

"Генеральний секретар серйозно стривожений зростанням рівня насильства на сході України останнім часом, яке призвело до смерті цивільних осіб з обох боків лінії зіткнення", - йдеться в заяві.

Пан Гі Мун вказав на неприпустимість порушення режиму припинення вогню і закликав усі сторони "продовжувати діалог і повністю дотримуватися духу і букви Мінських домовленостей".

Він також заявив про необхідність "вжити термінових заходів для  з деескалації ситуації" і "запобігти розкручуванню спіралі насильства, яка може призвести до ще більшого числа смертей, страждань людей і руйнування інфраструктури, а також негативно вплинути на стабільність у регіоні".

Нагадаємо, що в результаті обстрілів бойовиками передмістя Маріуполя загинули двоє мирних жителів, 6 отримали поранення, зокрема дитина та її матір перебувають у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram