ГоловнаПолітика

Лутковська відвідала полонених російських спецпризначенців у СІЗО

За словами омбудсмена, Александров і Єрофєєв на умови в СІЗО не скаржаться.

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська відвідала в слідчому ізоляторі затриманих у районі міста Щастя співробітників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Фото: Пресс-служба Валерии Лутковской

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Затримані не висловили жодних скарг на умови утримання, якість надання медичних послуг, ставлення до них персоналу", - йдеться в повідомленні омбудсмена.

Російські військові повідомили, що під час перебування в слідчому ізоляторі у них відбулася зустріч з консулом РФ, і вказали, що право на захист їм забезпечено в повному обсязі.

У свою чергу Лутковська висловила прохання до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової особисто відвідати затриманих українських громадян, які перебувають у місцях несвободи в РФ, а саме: Миколу Карпюка і журналіста Станіслава Кліха. Також український омбудсмен ще раз просить Еллу Памфілову сприяти в забезпеченні доступу представників українського консульства до громадян України.

Нагадаємо, тольяттінських спецпризначенців Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня в зоні АТО при спробі захопити стратегічний міст.

Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram