ГоловнаПолітика

МВС оголосило в розшук главу закарпатського "Правого сектору" Стойку

Роман Стойка переховується у зв'язку зі стріляниною в Мукачевому

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук командира закарпатського батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Романа Стойку.

Інформацію про розшук оприлюднено на сайті МВС у розділі "особи, які переховуються від органів прокуратури".

Зазначено, що Стойка розшукується обласним управлінням внутрішніх справ у Закарпатті.

Керівник місцевої організації "Правого сектору" підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Запобіжний захід до підозрюваного не застосовувався.

Згідно з інформацією, Стойка зник з поля зору правоохоронців 17 серпня.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьо. Той запросив частину бійців у свій кабінет. У цей час хтось (з основної версії - "правосеки", котрі залишилися) вистрілив в голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого в свій джип, проте згодом дозволили швидкій забрати постраждалого. Той пізніше помер.

У стрілянині з міліцією двох бійців ПС вбито. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і сховалися в лісах. У стрілянині отримали поранення ще троє міліціонерів. Потім чотирьох бійців ПС затримали, шестеро, в тому числі і Стойка, далі переховуються. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про переділ контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram