ГоловнаПолітика

"Впровадження системи Prozorro не дозволить корупціонерам заробляти на тендерах", - Резніченко

Голова Дніпропетровської ОДА підключив у регіоні систему електронних держзакупівель.

"Впровадження системи Prozorro не дозволить корупціонерам заробляти на тендерах", - Резніченко
Фото: dyvys.in

На запрошення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка Дніпропетровськ відвідала координатор проекту системи електронних державних закупівель Prozorro Христина Гуцалова. Вона особисто представила Prozorro та ознайомила головних розпорядників коштів облдержадміністрації з новою технологією проведення торгів.

"Дніпропетровщина однією з перших приєднується до широкого впровадження системи електронних закупівель Prozorro, покликаної забезпечити ефективне витрачання бюджетних коштів, прозорість цінових пропозицій та гарантувати чесні умови конкурсу. Впровадження на Дніпропетровщині системи Prozorro не дозволить корупціонерам заробляти на тендерах. Ми прагнемо впровадити її якомога швидше, щоб ввести в реальну практику дійсно відкриті публічні торги. Виграє держава, виграють люди. не залишила шансів корупціонерам заробляти на цьому", - зазначив голова регіону Валентин Резніченко.

За словами Христини Гуцалової, сьогодні є багато перепон для швидкого впровадження Prozorro, зокрема, певні протиріччя в законодавстві та перешкоджання з боку тих, хто втрачає свої особисті заробітки на закупівлях.

"Мені приємно, що на Дніпропетровщині є воля і міцне бажання керівництва змінити ситуацію на краще, тим більше, що це була особиста ініціатива команди Валентина Резніченка. Ми домовилися про подальшу тісну співпрацю та координацію дій", - підкреслила вона.

У приміщенні ОДА сьогодні випробовували нову систему - проводили тестові закупівлі. Учасниками тренінгу стали всі головні розпорядники коштів - 24 управління облдержадміністрації і кілька комунальних підприємств.

Такі навчання дозволяють швидше ознайомитися з можливостями Prozorro, вивчити особливості проведення електронних закупівель, удосконалити процедуру їх підготовки та проведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram