ГоловнаПолітика

Розслідування проти нового голови "Укрзалізниці" розпочато, - заступник голови АП

Завгороднього призначили без кадрового конкурсу.

Розслідування проти нового голови "Укрзалізниці" розпочато, - заступник голови АП
Александр Завгородний
Фото: uz.gov.ua

Розпочато розслідування правоохоронних органів за фактами проти нового голови "Укрзалізниці". Про це, коментуючи матеріал українських ЗМІ про діяльність голови "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, заявив заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Таранов.

"Наскільки я володію інформацією, відповідно до закону про оперативно-розшукову діяльність, по пунктах оперативно-пошукової справи це пункт 6, це повідомлення в ЗМІ. Згідно з такими повідомленнями, я думаю, що розслідування вже почалося", - заявив журналістам Таранов, повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, українські ЗМІ раніше опублікували матеріал, в якому розкривали схеми "співпраці" низки компаній сім'ї Олександра Завгороднього із залізницею. Так, оформлені на сина і брата в.о. директора УЗ фірми "А.С. Інжиніринг Груп" і "Сферабуд Інвест" ставали переможцями тендерів на Придніпровській дорозі, де Завгородній обіймав посади головного інженера та першого заступника директора. Перевірка КРУ виявила, що фірми Завгороднього завищували ціни на роботи, а зараз Придніпровська залізниця звернулася до суду, щоб стягнути з компаній борги за виконані перевезення.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський призначав Олександра Завгороднього на посаду голови "Укрзалізниці" без кадрового конкурсу та узгодження з Кабміном.

Голова Комітету Верховної Ради боротьби з корупцією Єгор Соболєв заявив, що країна повинна дізнатися тих, "хто кришує "Укрзалізницю" і чому міністр, який за це відповідає, не може організувати і провести нормальний кадровий конкурс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram