ГоловнаЕкономікаДержава

УЗ відмовиться від підрядника з продажу електронних квитків

Компанія "УНІТ" зажадала 5 гривень із кожного квитка.

УЗ відмовиться від підрядника з продажу електронних квитків

"Укрзалізниця" відмовиться від послуг приватної компанії, через яку зараз продають квитки на потяги в Інтернеті.

Про це на прес-конференції в четвер повідомив журналістів начальник департаменту інформатизації Богдан Корбань.

Він наголосив, що за компанією "УНІТ", яка контролює систему онлайн-продажу, зауважено спроби фінансових зловживань, зокрема були спроби вимагати комісію в розмірі 5 гривень з кожного проданого квитка.

Матеріали про виявлені порушення компанії "УНІТ" скерували у правоохоронні органи, за ними проводять кримінальні провадження.

"Укрзалізниця" має намір припинити співпрацю з "УНІТ" з вересня 2015 року та запровадити власну систему. Договір про співпрацю з компанією на друге півріччя 2015 року не продовжено.

Нагадаємо, "УНІТ" контролює всю систему електронного продажу квитків на залізниці. Тендер вона виграла кілька років тому. За даними ЗМІ, співзасновником "УНІТ" є Вадим Дмитренко, який обіймав посаду начальника головного управління інформаційних технологій "Укрзалізниці".

Автором патенту на замовлену, оплачену і впроваджену "Укрзалізницею" систему продажу є інший співвласник "УНІТ" Сергій Рохварг. Тому, крім доплати за розробку і підтримку системи, компанія хоче ще й по 5 грн з кожного проданого квитка. Наприкінці минулого року фірма навіть звернулася до суду, вимагаючи від "Укрзалізниці" сплатити 10 млн грн роялті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram