ГоловнаСуспільствоПодії

МВС і СБУ вимагають від Яроша змусити його бійців здатися

Силовики готові вжити всі необхідні заходи для "роззброєння ОЗУ"

МВС і СБУ вимагають від Яроша змусити його бійців здатися
Фото: pmg.ua

У спільній заяві Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, оприлюдненій уночі в неділю, сказано, що силовики очікують, що Ярош переконає "правосеків", які забарикадувалися, здатися. "У процесі переговорів заблоковані повідомили, що готові здатися, якщо до них звернеться Дмитро Ярош. Тому СБУ та МВС розраховують, що цей народний депутат зробить усе, щоб переконати своїх прихильників скласти зброю, яку не можна застосувати там, де немає війни, де живуть виключно мирні люди - за тисячу кілометрів від зони АТО і лінії зіткнення", - сказано в ній.

В іншому разі силовики готові "вжити всі необхідні заходи для роззброєння та затримання організованого злочинного угруповання".

"Щоб запобігти можливому кровопролиттю, СБУ та МВС вимагають від незаконного збройного формування скласти зброю і здатися. Всі затримані на підготовленому спецборту будуть доставлені до Києва для об'єктивного та неупередженого розслідування", - підкреслюється в заяві.

Підозрюваним інкримінується вбивство одного і поранення 4-х цивільних осіб, поранення 6-ти правоохоронців, один з яких перебуває у важкому стані. Крім того, пострілами з гранатометів і кулеметів було знищено 3 міліцейські автомобілі.

"Правий сектор "вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і всього керівництва МВС у Закарпатській області через ситуацію в Мукачевому, де вчора сталася перестрілка. Також ПС вимагає арешту нардепа Михайла Ланя та Віктора Медведчука, нібито також причетних до розбірок, повідомляється на сторінці Дмитра Яроша у фейсбуку.

Ярош, командир Добровольчого українського корпусу ПС Андрй Стемпіцький і керівник партії Андрій Тарасенко виїхали у Мукачеве, щоб розібратися в ситуації. "Ми переконані, що наші побратими діяли в рамках необхідної оборони", - йдеться у заяві проводу ПС.

"Враховуючи небезпеку для жителів села, в районі якого забарикадувалися так звані "бійці "Правого сектору", здійснюється евакуація мирних громадян, в першу чергу - дітей", - йдеться в повідомленні.

За даними нардепа Мустафи Найєма, Ярош прилетів літаком до аеропорту Ужгорода у супроводі восьми представників "Правого сектору".

"Штурм представників ПС, які переховуються, відкладався протягом всієї ночі, останній раз планувався сьогодні на 9 ранку. На даний момент операцію відкладено. Представники ПС, які переховуються, відійшли по хребту від с. Лавки в бік районного центру Перечина і Великоберезнянского району", - написав він у фейсбуку.

Нагадаємо, вчора "Правий сектор" з незрозумілих поки що причин влаштував перестрілку в Мукачевому з охоронцями спорткомплексу "Антарес" та міліціонерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram