ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО розповів про обстріли українських позицій цієї ночі

Під артилерійський вогонь потрапили житлові квартали Авдіївки.

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі цієї ночі залишалася напруженою, йдеться в ранковому зведенні прес-центру АТО. За офіційними даними, бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил з 18-ї до 24-ї години вечора і продовжували обстріл опісля півночі.

"Використовуючи 122-міліметрову артилерію, 120-міліметрові міномети і танки, бойовики традиційно активізувалися в темний час доби. Мінометним обстрілом накрили позиції сил АТО в районах н.п. Кам'янка, Опитне, Піски, Новотошківське. А позиції українських військ поблизу н.п. Верхньоторецьке обстріляли ще й з артилерії", - йдеться у зведенні.

Згідно з повідомленням, також обстріли з мінометів і стрілецької зброї по позиціях захисників України здійснювали в районі н.п. Авдіївка, Лозове, Золоте, Станиця Луганська.

За даними прес-центру, сьогодні, 13 липня, станом на 6-ту ранку зі 120-міліметрових мінометів обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п. Верхньоторецьке, Троїцьке, Майорськ. З артилерії калібру 122 міліметри - місто Гірник Донецької області.

Водночас проросійські бойовики продовжують стріляти з артилерії по житлових кварталах міст. Учора, 12 липня, з 22:55 терористи півгодини обстрілювали зі 122-міліметрових гаубиць житлові квартали Авдіївки. Сьогодні о 5:17 по місту стріляли з 120-міліметрових мінометів.

"Обстріл мирного населення з боку бандформувань свідчить, що члени цих організацій є звичайними вбивцями і мародерами. Невдоволення відвертим бандитизмом на окупованих територіях Донецької та Луганської областей щодня зростає. Люди хочуть звичайного миру, а не війни і псевдоханства", - резюмували в прес -центрі.

Нагадаємо, що напередодні "Правий сектор" вивів свої підрозділи із зони АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram