ГоловнаСуспільствоВійна

Під обстріл потрапив Авдіївський коксохім, поранено двох співробітників заводу (онвлено)

На території залізничного цеху вибухнули кілька десятків снарядів

Під обстріл потрапив Авдіївський коксохім, поранено двох співробітників заводу (онвлено)
Фото: Александр Ратушняк

Двох співробітників найбільшого в Україні виробника коксу Авдіївського коксохімічного заводу було поранено сьогодні вночі через обстріл підприємства. Про це повідомила прес-служба групи "Метінвест", яка контролює КХЗ.

"Вночі з 11 на 12 липня Авдіївський коксохімічний завод групи "Метінвест" зазнав масованого обстрілу. Поранення отримали двоє співробітників. Кілька десятків снарядів вибухнули на території залізничного цеху АКХЗ", - сказано в ньому.

Постраждалих госпіталізовано, загрози їхньому життю немає.

Також у результаті обстрілу було пошкоджено два з чотирьох високовольтних вводів, що постачають підприємство електроенергією, обладнання та інженерні комунікації. Видачу коксу було вимушено припинено, але потім відновлено. На даний момент Авдіївський КХЗ працює, працівники усувають наслідки обстрілу, проводиться оцінка завданих збитків.

Оновлення. Прес-служба ГУ МВС у Донецькій області повідомляє, що одного з потерпілих було доставлено в реанімацію Димитрова у важкому стані (ампутація руки). Другого співробітника заводу госпіталізовано в Авдіївці з осколковими пораненнями.

Порушено кримінальну справу за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу (теракт).

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк раніше заявляв, що бойовики намагаються знищити Авдіївський коксохім і зупинити українську металургію.

Авдіївський коксохім належить "Метінвесту" Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram