ГоловнаПолітика

Рада дозволила заарештувати главу Апеляційного суду Києва

Суддя підозрюється в ухваленні неправосудних рішень

Рада дозволила заарештувати главу Апеляційного суду Києва
Фото: Скриншот видео

Верховна Рада дозволила затримати і взяти під варту голову Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

Арешт судді підтримали 273 народних депутати.

Суддя підозрюється в тому, що з осені минулого року до червня цього року за гроші забезпечував ухвалення необхідних замовнику рішень.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук у будівлі Апеляційного суду Києва. У кабінеті Чернушенка виявили 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'ятьох іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, тому що збирався сходити в магазин по продукти, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

24 червня Генпрокуратура повідомила Чернушенка про підозру у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду і ухваленні завідомо неправосудних судових рішень. Судді загрожує до 8 років в'язниці.

Генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України усунення Чернушенка з посади і звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram