ГоловнаПолітика

Рада дозволила Міноборони затверджувати форму військових замість Кабміну

Депутати спростили бюрократичні процедури в армії.

Рада дозволила Міноборони затверджувати форму військових замість Кабміну
Фото: Сергей Нужненко

Верховна Рада дозволила Міністерству оборони затверджувати форму одягу військових замість Кабінету Міністрів, щоб прискорити і спростити цю процедуру. За відповідний законопроект №2551 у середу проголосували 273 депутати.

На Міністерство оборони покладено повноваження розробляти та затверджувати зразки військової форми одягу, зразки спеціального одягу, взуття та спорядження військовослужбовців, засобів індивідуального захисту й інших предметів речового майна для всіх військових формувань, а також загальні вимоги до знаків розрізнення військовослужбовців.

Крім того, цей законопроект дозволяє використовувати в різних військових формуваннях різну форму. Правила носіння форми, зразки знаків розрізнення, норми і терміни речового забезпечення військовослужбовців будуть затверджувати відповідні центральні органи виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні військові формування, Служба безпеки України, Управління державної охорони, Служба зовнішньої розвідки та Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Також депутати скасували необхідність патентувати зразки предметів речового майна, яким забезпечують військовослужбовців.

Нагадаємо, в березні Міністерство оборони представило нову форму української армії з кепкою-мазепинкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram