ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардія отримала бракованої військової форми на 42 млн гривень, - СБУ

Служба безпеки викрила факти постачання неякісної форми для військовослужбовців

Нацгвардія отримала бракованої військової форми на 42 млн гривень, - СБУ
Фото: http://vv.gov.ua/

Служба безпеки викрила факти постачання підрозділам Національної гвардії непридатної для використання військової форми на суму 42 млн 200 тис. гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Дві комерційні фірми поставили на Центральну базу Нацгвардії костюми - "польові літні" і "утеплені польові". Експертиза, проведена з ініціативи СБУ, встановила, що за технологією виготовлення, конструкцією, повітропроникністю, товщиною пакета утеплювача, сумарним тепловим опором, маркуванням і зовнішнім виглядом форма не відповідає вимогам державних стандартів", - йдеться в повідомленні.

У СБУ наголосили, що використання такої літньої форми може спричинити перегрівання організму, а також захворювання, пов'язані з порушеннями гігієни. Водночас зимова форма не може забезпечувати необхідний рівень теплового захисту. Крім того, відсутність маркування та невідповідність фізичним розмірам може створювати плутанину при видачі форми бійцям.

"З метою повернення і заміни партії форми і вжиття фінансових санкцій відповідно до умов договору штраф (20% від суми поставки) СБУ поінформувала командування Нацгвардії", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, 19 червня в Україні стартувала шоста хвиля мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram