ГоловнаПолітика

Геращенко опублікував роздруківку SMS голови Апеляційного суду Києва

Радник голови МВС оприлюднив нові документи у справі Чернушенка

Геращенко опублікував роздруківку SMS голови Апеляційного суду Києва
Антон Чернушенко
Фото: ord-ua.com

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував роздруківку SMS із телефону голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

"Чернушенка обґрунтовано підозрюють у втручанні в систему автоматичного розподілу справ між суддями очолюваного ним суду з порушенням встановленого Законом порядку", - написав Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він також нагадав, що вчора Генеральна прокуратура передала у Верховну Раду подання на зняття недоторканності з Чернушенка. "Упевнений, що голосів для його затвердження буде більш ніж достатньо", - зазначив радник глави МВС.

"До цього посту додано роздруківку окремих SMS-повідомлень, які отримував Антон Чернушенко в період з квітня по листопад 2014 року, якими один із наближених до нього товаришів передавав прохання (доручення) про те, як треба вирішувати ті чи інші питання в Київському апеляційному суді. У деяких SMS прямо зазначалися прізвища фігурантів справ, в деяких - номери проваджень з державного реєстру судових рішень і рекомендації, що потрібно зробити - "випустити під домашній арешт", "зменшити заставу з 30 млн до 500 тис.", "відкласти справу" і так далі", - написав Геращенко.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

"Решту SMS, думаю, із задоволенням проаналізують представники ЗМІ, щоб дати суспільству інформацію про масштаби беззаконня, кругової поруки та корупції в Київському апеляційному суді", - додав він.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук в будівлі Апеляційного суду Києва. У кабінеті Чернушенка виявили 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'яти іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, тому що збирався сходити в магазин за продуктами, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

Суддя також заявив, що заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов викликав його і говорив, яке рішення він повинен винести у справі про блокування рахунків "Нафтогазвидобування". Філатов заперечує будь-який тиск на суддю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram