ГоловнаПолітика

Міністерству Стеця передали в управління агентство і телеканал

Міністерство планує об'єднати телеканал Ukraine Tomorrow і "Укрінформ" в єдину медіаплатформу

Міністерству Стеця передали в управління агентство і телеканал
Фото: dyvys.in

Міністерству інформполітики у сферу управління передали канал "УТР" та агентство "Укрінформ".

Рішення було одноголосно проголосовано в середу на засіданні уряду, повідомляє прес-служба міністерства.

Уточнюється, що після підписання прем'єр-міністром цих розпоряджень і їх офіційного опублікування МІП почне роботу над запуском телеканалу Ukraine Tomorrow і рестартом інформаційного агентства "Укрінформ" у вигляді єдиної медіаплатформи іномовлення.

Паралельно найближчим часом Кабінет Міністрів України на виконання Програми дій уряду внесе до Верховної Ради України проект Закону "Про систему іномовлення", погоджений з парламентським Комітетом свободи слова та інформаційної політики і який вже зараз проходить обговорення під час круглих столів з представниками громадянського суспільства.

"Ми починаємо роботу з того, що оголошуємо публічно про набір команди для створення якісного іномовлення України. Кожен, хто бажає долучитися до цієї команди, може надсилати свої дані на електронну адресу. Процес набору буде максимально прозорий", - зазначив у своєму коментарі міністр Юрій Стець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інформаційної політики займається розробкою інформаційної конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram