ГоловнаПолітика

Лікарі виявили тілесні ушкодження в затриманих "торнадівців", - омбудсмен

Бійці спецроти заявили, що їх били під час затримання.

Лікарі виявили тілесні ушкодження в затриманих "торнадівців", - омбудсмен
Фото: www.facebook.com/TornadoBat

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Вікторія Лутковська стверджує, що медики зафіксували тілесні ушкодження різного ступеня в бійців "Торнадо", затриманих за підозрою в катуваннях.

"Під час огляду в окремих затриманих зафіксовано тілесні ушкодження різного ступеня, яких, за їхніми словами, було заподіяно під час затримання. Варто зазначити, що стан здоров'я затриманих бійців "Торнадо" задовільний", - зазначено на сайті омбудсмена.

Медогляд проводили після 22 червня.

Нагадаємо, командира роти патрульної служби міліції "Торнадо" Руслана Онищенка разом із ще кількома бійцями цього підрозділу підозрюють у скоєнні тяжких злочинів на території дислокації батальйону в місті Привілля Луганської області. Серед цих злочинів - незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів і їхні тортури.

За даними Генпрокуратури, затримані силовики організували катівню в підвалі, куди доставляли місцевих жителів. Із 13 березня по 2 квітня угруповання незаконно позбавило свободи і викрало щонайменше 10 осіб. Вони зазнавали жорстоких тортур з боку міліціонерів роти, стверджують прокурори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram