ГоловнаПолітика

Шокін просить Раду зняти недоторканність з голови Апеляційного суду

Чернушенко проходить у справі про ручний розподіл справ та винесення рішень від імені інших суддів

Шокін просить Раду зняти недоторканність з голови Апеляційного суду
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін проситиме Верховну Раду зняти недоторканість і дозволити арешт голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

Про це він заявив на спільному брифінгу з в.о. глави СБУ Василем Грицаком.

"Завтра я внесу подання до Верховної Ради з метою зняття недоторканності, затримання та арешту судді Чернушенка. На жаль, це вимушений захід", - сказав Шокін.

За словами Грицака, Чернушенко проходить у справі про ручний розподіл справ та ухвалення рішень від імені інших суддів. Для цього в суді використовувалася спеціально розроблена комп`ютерна програма. "У нас достатньо доказів, відновлено цілу низку СМС-ок, свідчень. Уже ті матеріали, які у нас є, дозволяють підозрювати [Чернушенка] у причетності до серйозних злочинів", - розповів в.о. глави СБУ.

Під час обшуку в кабінеті Чернушенка виявили 6,5 тисячі доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'ятьох іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, генератор шуму.

За словами Шокіна, Чернушенко наразі проходить у справі як свідок, зараз він залишається у будівлі суду. "Не хоче виходити звідти, він там їсть, п'є. Я так собі думаю, що якщо скасують рішення, які він ухвалював, то я не думаю, що йому буде добре на волі", - додав Шокін.

Нагадаємо, в п'ятницю, 19 червня, у будівлю Апеляційного суду Києва увійшли невідомі і понад добу утримували там Чернушенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram