ГоловнаПолітика

Аваков просить ГПУ забезпечити примусово привести Льовочкіна на допит

Льовочкін проходить свідком у справі про вбивство колишнього "регіонала" Олега Калашнікова

Аваков просить ГПУ забезпечити примусово привести Льовочкіна на допит
Аваков (архивное фото)
Фото: Сергей Нужненко

Екс-голова адміністрації Януковича Сергій Льовочкін не з’являється на неодноразові виклики на допит у зв'язку з розслідуванням справи про вбивство Калашнікова. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у фейсбуці.

"Ховається за депутатською недоторканністю. Така поведінка депутата від ПР - пряма перешкода об'єктивного розслідування вбивства його ж колишнього однопартійця. МВС вже зверталося безпосередньо до голови Верховної Ради з проханням забезпечити свідчення депутата, що мають важливе значення для слідства у цій резонансній справі. Результат - нуль", - написав Аваков.

Щоб припинити спекуляції з приводу необґрунтованості допиту Льовочкіна, який ініціює МВС, Аваков нагадав тим, хто сумнівається, про інформацію, яка просочилася в пресу від близьких Калашнікова.

"В інтерв'ю, даних журналістам, говорилося про конфлікт убитого з Льовочкіним і Клюєвим через грошовий борг. Слідство ж володіє більшою глибиною інформації, ніж журналісти. Тому й необхідно проведення допиту.

МВС внесло звернення в Генпрокуратуру з пропозицією внести відповідне подання до парламенту з метою забезпечення примусового приводу депутата С. Льовочкіна на допит в якості свідка у справі про умисне вбивство", - написав міністр.

Нагадаємо, Клюев заперечує свій зв'язок з екс-регіоналом Калашніковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram