ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував зняття недоторканності з низки депутатів і суддів

Також у вівторок ГПУ попросить парламент позбавити недоторканності деяких суддів і дати можливість їх арешту

Порошенко анонсував зняття недоторканності з низки депутатів і суддів
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявляє про підготовку Генеральною прокуратурою низки подань на позбавлення недоторканності депутатів Верховної Ради.

"Наскільки мені відомо, досить велика кількість подань готується в Генеральній прокуратурі", - повідомив Президент в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

У зв'язку з цим Порошенко підкреслив важливість обмеження депутатської недоторканності.

Також Порошенко прогнозує, що у вівторок, 30 червня, Генеральна прокуратура внесе на розгляд Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка та інших суддів.

"Генеральна прокуратура щодо кількох суддів, у тому числі щодо того випадку, про який ви говорили (справа Чернушенка), у вівторок просить позбавити цих, навіть суддями назвати їх язик не повертається, позбавити недоторканності і дати можливість їх арешту, притягти їх до відповідальності. Це дуже правильно і дуже чесно", - заявив Президент.

Порошенко підкреслив, що судді повинні відповідати за свої правопорушення відповідно до закону.

Він також наголосив на важливості обмеження суддівської недоторканності в цьому контексті.

Нагадаємо, 3 червня Рада дала згоду на притягнення до відповідальності депутатів Ради Сергія Клюєва (позафракційний) та Сергія Мельничука (група "Воля народу").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram