ГоловнаПолітика

Путін заявив, що бойовики Донбасу "десь знаходять" зброю

Росія далі постачатиме озброєння сепаратистам

Путін заявив, що бойовики Донбасу "десь знаходять" зброю
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що бойовики на Донбасі "десь знаходять" зброю, і дав зрозуміти, що буде постачати ДНР і  ДНР озброєння, поки Україна не піде на умови врегулювання конфлікту, які їй нав’язує Росія.

"Протиборчі сторони завжди, я хочу це підкреслити, завжди десь знаходять зброю. Це також справедливо і для східних регіонів України. Якщо сьогоднішня ситуація буде вирішуватися політичними засобами, то ніякої зброї тут не потрібно", - передає слова Путіна російський "Интерфакс".

Російський президент також заявив, що озброєння на Донбасі "з'явилося".

"Воно там з'явилося тільки після того, як людей почали вбивати за допомогою танків, артилерії, систем залпового вогню та авіації. І там з'явилися ті, хто чинить опір. Як тільки буде зроблено спробу політичними засобами вирішити питання, там і зброї цієї не буде", - заявив Путін.

Він додав, що Росія не дасть силою придушити сепаратистів.

"З чим ми ніколи не погодимося? Що хтось з кимось де б то не було буде розмовляти з позиції сили", - сказав Путін на Петербурзькому економічному форумі в п'ятницю.

Нагадаємо, Росія забезпечує сепаратистів на Донбасі танками, установками "Град", самохідними зенітними установками та іншим озброєнням вже більш як рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram