ГоловнаПолітика

Порошенко просить Раду проголосувати за скасування недоторканності

Президент хоче позбавити злочинців бажання обиратися в парламент

Порошенко просить Раду проголосувати за скасування недоторканності
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко просить парламент у найближчі тижні проголосувати законопроект про скасування депутатської недоторканності у першому читанні.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Прошу Парламент вже на цій сесії попередньо схвалити зміни до Конституції, якими передбачається зняття депутатської недоторканності і обмеження недоторканності суддів. Тоді припиняться дискусії про те, що злочинці йдуть у парламент під "дах" для того, щоб уникнути відповідальності. Припиняться дискусії, яким чином ті чи інші підозрювані зникають з країни, скориставшись недоторканністю. Повинні бути ефективні дії, які дозволять нам боротися зі злочинністю", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в п'ятницю було оприлюднено рішення Конституційного Суду, яке визнало, що законопроект про скасування депутатської і обмеження суддівської недоторканності відповідає Конституції.

Порядок внесення змін до Конституції передбачає голосування на двох сесіях. У першому читанні законопроект має бути схвалено простою більшістю (226 народних депутатів) і на наступній сесії прийнятий не менш як 300 голосами. Поточна сесія парламенту завершиться в липні, наступна почнеться у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram