ГоловнаПолітика

Міліція відпустила третього фігуранта справи Бузини

Підозри щодо затриманого не підтвердилися

Міліція відпустила третього фігуранта справи Бузини
Фото с места убийства
Фото: Виталий Мирошниченко

Третього підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Олеся Бузини звільнили, повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

"Щодо третього затриманого підозрюваного у провадженні з розслідування вбивства О. Бузини. Його затримали вчора за підозрою у причетності до злочину, але не за його виконання. Але згодом цю особу звільнили. Наразі ці підозри не підтверджуються", - написав Шевченко у фейсбуці.

Нагадаємо, 18 червня МВС затримало трьох підозрюваних у вбивстві Бузини. Імена двох із них відомі, їм обрано запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

Це Андрій Медведько (відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради з мажоритарного округу від "Свободи". Наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО у складі батальйону МВС "Київ 2") і Денис Поліщук (київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО - був керівником взводу у 54-й розвідбригаді).

За версією слідства, Медведько і Поліщук спланували і виконали вбивство Бузини. У МВС нібито є експертиза ДНК з покинутого на місці злочину одягу, експертиза слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних.

Ім'я третього затриманого не розкривається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram