ГоловнаПолітика

Суд заарештував другого підозрюваного в убивстві Бузини

Медведько перебуватиме в СІЗО до 14 серпня

Суд заарештував другого підозрюваного в убивстві Бузини
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва заарештував другого підозрюваного в убивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька на два місяці, до 14 серпня.

Про це повідомив присутній у залі суду кореспондент LB.ua.

"Суддя призначив Андрію Медведьку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 серпня 2015 року", - повідомив журналіст.

Зазначимо, що судове засідання завершилося близько 2-ї години ночі.

Під час засідання Медведько заявив про свою непричетність до злочину і що в день убивства він був за межами Києва. Зі свого боку суд постановив, що підозрюваний може переховуватися і впливати на перебіг слідства, тому інший запобіжний захід не забезпечить процесуальних зобов'язань. Окрім того, суд зобов'язав провести медобстеження підозрюваного у зв'язку з його заявою про побиття під час затримання.

Суд також не задовольнив прохання трьох народних депутатів Ігоря Луценка, Юрія Левченка й Андрія Іллєнка взяти Медведька на поруки.

Нагадаємо, ще одного підозрюваного в убивстві Бузини - Дениса Поліщука - також заарештували на два місяці з можливістю вийти під заставу в розмірі 5 млн грн.

За версією слідства, Медведько і Поліщук спланували і виконали вбивство Бузини. МВС нібито має експертизу ДНК з кинутого на місці злочину одягу, експертиза слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС за підозрюваними. Мотиву вбивства поки що не називали, проте відомо, що Поліщук і Медведько - націоналісти, тоді як Бузина був русофілом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram