ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин виростив у підвалі коноплі, викурив їх, зомлів і потрапив до міліції

Горе-наркоману загрожує три роки в'язниці.

24-річний киянин запросив у підвал, де вирощував коноплю, дівчину, закурив сигарету з наркотиком і знепритомнів. Щоб вибратися із замкненого приміщення, дівчина почала кричати. На крики прийшла міліція і затримала хлопця.

Як повідомляє прес-служба київської міліції, жіночі крики з підвалу будинку правоохоронці почули пізно вночі, патрулюючи територію Шевченківського району столиці. Дівчина кричала, що не може вийти з приміщення і просила допомогти знайомому.

Зайшовши всередину, міліціонери побачили, що на підлозі лежить непритомний хлопець. Дівчина пояснила, що познайомилася з ним на вечірці, потім він запропонував познайомитися ближче. За словами панночки, хлопцеві стало погано після того, як він викурив сигарету. Налякана, вона хотіла вийти і покликати на допомогу, але двері були замкнені.

Оглянувши приміщення, правоохоронці виявили міні-лабораторію. Кімнату оснастили спеціальним обладнанням для вирощування конопель: вентиляцією, лампами обігріву, системою поливу. У 15 горщиках урожай вже зійшов.

Опритомнівши, молодик розповів, що познайомився з дівчиною на дискотеці. Вона йому дуже сподобалась, тому він вирішив запросити її.

У підвальному приміщенні хлопець зберігав свої інструменти (підробляв різноробом). Одну з кімнат облаштував для відпочинку, куди час від часу запрошував уподобаних дівчат.

Молоді люди випили кілька келихів шампанського, і хлопець запропонував дівчині покурити «веселу» сигарету. Та відмовилася. А він після кількох затяжок знепритомнів.

Хлопець пояснив працівникам міліції, що це він вирощує коноплі. Вказівки для створення нарколабораторії в домашніх умовах знайшов в Інтернеті. Насіння, добрива та обладнання також купив через мережу. Він повідомив, що це його перша спроба вирощувати коноплі і перший урожай.

Киянину оголошено підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого статтею 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту). Молодий чоловік до цього не мав проблем із законом, тепер може потрапити за ґрати на 3 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram